Overslaan en naar de inhoud gaan
Slimme meter

Slimme meter

De laatste maanden heb je hem zeker al eens zien verschijnen in het nieuws, de slimme meter. Maar wat wil de komst van de slimme meter eigenlijk zeggen? Ontdek het hieronder.

DE SLIMME METER VEREENVOUDIGT JE LEVEN

Allereerst moet je nooit meer je meterstanden doorgeven want de slimme meter doet dit voor jou. Da's handig! De slimme meter communiceert op vaste momenten met je energieleverancier en omgekeerd. Hij geeft je inzicht in realtime gegevens van je elektriciteitsverbruik en leert je hoe je energie kan besparen.  

PRIVACY

Je verbruiksgegevens worden ten alle tijden bewaakt dankzij strenge, wettelijke richtlijnen. De netbeheerder mag enkel data gebruiken die hij nodig heeft om zijn taak uit te voeren. Dit houdt in 1 meterstand per dag voor elektriciteit en 1 meterstand per dag voor aardgas. Andere gegevens mogen NIET gebruikt worden tenzij hier expliciet toestemming voor wordt gegeven door jou!

SLIMME METERS EN IZEN

Zonnepanelen + slimme meter = match made in heaven. Dit omdat je precies ziet hoeveel elektriciteit je afneemt van het net als je zelf weinig of geen stroom produceert en omgekeerd. Op basis van hoeveel je afgeeft en aanlevert wordt een verrekening gemaakt. Zo leer je bij over de energieproductie van je panelen.

ZONNEPANELEN OP JOUW BUCKETLIST VAN 2020

Schrijf 01/01/2021 in je agenda want dan vervalt het principe van de terugdraaiende teller. We raden je dus zeker aan om je zonne-installatie voor 2021 te plaatsen. Wie zonnepanelen na 1 januari 2021 laat plaatsen kan niet meer kiezen voor de compensatieregeling van 15 jaar. Het kabinet zal dan een alternatief compensatiesysteem uitwerken. Wat dit inhoudt is tot op heden nog niet bekend.

Onze partner ENECO is alvast overtuigd van de slimme meter. "Het is een middel om slimmer en zuiniger om te springen met energie." - Silke De Bouw

 

én wil het net lukken dat 100% slimme energie onze missie is.