De IZEN thuisbatterij

Counter het capaciteitstarief met een IZEN thuisbatterij.

Met een thuisbatterij haal je het maximum uit je zonnepanelen en verhoog je op die manier je zelfverbruik. Als je zonnepanelen hebt en niet meer kunt genieten van het systeem met de terugdraaiende teller, dan is het belangrijk om zoveel mogelijk energie te verbruiken terwijl de zon schijnt. Maar dit kan lastig zijn, aangezien een gemiddeld gezin slechts een zelfconsumptie heeft van 30%. Gelukkig kun je je zelfconsumptie aanzienlijk verhogen met behulp van een IZEN thuisbatterij. Hiermee kun je overdag je zelfgeproduceerde elektriciteit opslaan en ‘s avonds gebruiken. Met een thuisbatterij kun je een zelfconsumptie van 60-70% bereiken, waardoor je nog meer kunt besparen op je energierekening.

Met een IZEN thuisbatterij kun je makkelijk elke maandpiek afvlakken

Dit jaar is er een verandering in de netvergoeding, waarbij niet alleen het totale verbruik in kilowattuur (kWh) wordt gebruikt. Het maximale vermogen in kilowatt (kW) speelt nu ook een rol. De digitale meter meet het kwartier waarin het hoogste vermogen wordt gevraagd van het net gedurende elke maand. Het totaal van deze 12 maandpieken bepaalt de hoogte van het capaciteitstarief dat je gedurende het jaar moet betalen. Met een IZEN thuisbatterij kan IZEN het zo instellen dat deze bijspringt op het moment dat je een hoog vermogen vraagt, waardoor de maandpieken worden afgevlakt en het distributienetwerk minder wordt belast. Dit leidt tot verlaging van het capaciteitstarief en dus een besparing op je energiekosten.

De voordelen van een IZEN thuisbatterij

Verhoog je zelfconsumptie door je opgewekte energie niet terug op het net te zetten, maar te verbruiken op een later moment. Word onafhankelijker van de veranderingen op de energiemarkt en wetgeving. Bespaar nog meer op je energiefactuur.

Zonnepanelen met een IZEN thuisbatterij

Met de groeiende focus op duurzaamheid, wordt het steeds belangrijker om op een slimme manier met energie om te gaan. Op zonnige dagen kan het elektriciteitsnet extra belast worden, waardoor een thuisbatterij en slim stroomgebruik de oplossing bieden. Door zo veel mogelijk stroom zelf te gebruiken op momenten dat de zon schijnt, kan het risico op overbelasting van het net beperkt worden. Bovendien zorgt een IZEN thuisbatterij ervoor dat het overschot aan stroom bewaard blijft voor de momenten waarop de zon niet schijnt. Met een thuisbatterij kan je zelfs je elektrische auto opladen met gratis zonne-energie. Ben je nog geen eigenaar van zonnepanelen? Dan is de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij een voordelige keuze.

Optimaal gebruikmaken van je zonnepanelen met een thuisbatterij

Zonnepanelen zijn fantastisch omdat ze je voorzien van 100% groene energie. Het enige nadeel is dat de stroomproductie voornamelijk overdag plaatsvindt, wanneer je het minste energie verbruikt. Maar er is één eenvoudige oplossing om toch maximaal te profiteren van je eigen opgewekte stroom: de IZEN thuisbatterij. Een thuisbatterij wordt vrijwel altijd gecombineerd met zonnepanelen. Zonnepanelen leveren overdag stroom, die niet onmiddellijk wordt verbruikt, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Voor deze teruglevering betaalt je energieleverancier jou een vergoeding volgens het injectietarief.

Wanneer het donker is en er dus geen stroom meer wordt geproduceerd door de zonnepanelen, wordt de benodigde elektriciteit van het net gehaald. Dan betaal je net als andere consumenten voor de afgenomen stroom, waarbij de prijs helaas hoger ligt dan de prijs die je ontvangt voor jouw groene energie. Dankzij een IZEN thuisbatterij kun je door overdag je eigen zonnestroom op te slaan deze weer ‘s avonds gebruiken. Zo ben je veel minder afhankelijk van het net, ben je er zeker van dat jouw stroom echt groen is en kun je financieel profiteren. Zelfs met een kleine thuisbatterij van 2,28 kWh kun je – afhankelijk van je persoonlijke situatie – al tot wel 50% onafhankelijk zijn van het net.

Klaar om meer van je zelf opgewekte energie te gebruiken?

Counter je piekverbruik en het capaciteitstarief.